söndag 24 juli 2011

Man United. del 2/3 Love United Hate Glazer


Malcolm Glazer köper Man United

2003 var året som Amerikanen Malcolm Glazer började köpa aktier i Manchester United och 2 år senare 2005 så stod det hela klart att Malcolm och hans familj köpt klubben. Men Manchester Uniteds fans var väldigt upprörda över att familjen Glazer fått köpa klubben och Som en opponering mot Som en opponering mot Malcolm Glazers maktövertagande av klubben, så skapade ett fåtal fans en ny klubb vid namn "FC United of Manchester" Varför blev fansen upprörda av detta köp då? Jo det ska jag berätta. När Malcolm Glazer köpte klubben så fick han ta ett lån på 5 Miljarder av de 8 Miljarder han betalade för klubben och för att han skulle ha råd att betala tillbaka pengarna så la han helt enkelt skulden på kluben och höjde biljett priserna hela 12% till den kommande säsongen. Fansen har också skapat en organisation av nått slag vid namn "Love United Hate Glazer"
 
Säsongen 20 07 till  IDAG

Inför säsongen 2007/2008 så var Chelsea de största favoriterna till att vinna ligan hos de flesta experterna och journalisterna, med Man United och Arsenal som två av de största utmanarna till Chelsea. Men allt som experterna och Journalisterna trodde på gick i stöpet nästan direkt och även fast Chelsea spelade riktigt bra så var riktigt bra ändå inte tillräkligt. För det fanns en annan klubb vid Manchester United som inte bara spelade riktigt bra utan de spelade otroligt bra helt fantastiskt helt enkelt. Och det skulle sedan leda till att det var United som stod högst på pallen och vann med det sin 17:e ligatitel i historien och var nu bara 1 ligatitel ifrån Liverpools rekord på 18 titlar. Och 10:e sedan 1993. Manchester United stalldes också mot Chelsea i Champions League finlen i Moskva. Man spelade 1-1 efter full tid och 1-1 stod sig också förläggningen ut och straffar väntade. Man United hade skjutit 5 straffar och satt 4 Chelsea hade skjutit 4 och satt 4. det stod alltså 4-4 i straffar och ChelseaTerry stegade fram stegade upp trippade mot bollen och...................halkade. Slottet gick i stolpen och 4-4 stod sig fortfarande. Manchester United vann senare efter att Anelka missade straffen eller Van der Sar räddade om ni så vill.
2008/2009 vann man åter igen Premier League och man hade då gått upp sida vid sida med Liverpool på 18 ligatitlar. Man gick även detta året till final i UEFA Champions League och denna gången mot det spanska storlaget FC Barcelona. Detta året blev det tyvärr förlust för Manchester United efter en 0-2 seger för Barca. Mål efter Samuel Eto´o och Leonel Messi. 2009/2010 så lyckades man bara vinna Carling Cup, Premier League titeln gick till Chelsea och Champions Leageu vanns av den Italienska klubben Inter. Säsongen 2010/2011 så blev det bara en helt lyckad säsong. Man vann Premier League och gick därför om Liverpool i antal ligatitlar och rekordet är nu Manchester Uniteds på 19 titlar. Man gick detta året till Champions League final åter igen men fick även detta året stryk av Barcelona denna gång med 3-1 på den Engelska nationalarenan, Wembley Stadium. Uniteds mål gjordes av Wayne Rooney.



Jag har inte så mycket mer att säga denna gången. Detta var del 2 av 3 och som ni läst om ni läst handlar om Glazers köp av klubben och lite om de senaste årens Dominans. nästa gång i del 3 av 3 som kommer redan imorgon kommer handla om Ekonomin och stor spelarköp de senaste åren. Det kommer också handla om sponsring på de senaste åren med bland annat SHARP, UMBOR och AIG med mera. Men som sagt så var detta allt från denna gång och vi hörs imorgon helt enkelt hare gött.

CIAO

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar