söndag 10 juli 2011

Sella fick hela Ullevi att sjunga Allsång av allra högsta klass.

IFK GÖTEBORG                      3       --       0                      SYRIANSKA

Det var en solig men lite halvt blåsig dag på gamla Ullevi. Publiken svek men absolut inte stämningen. Det var bara 9832 av 20 000 personer som hittade sig till Ullevi denna eftermiddag. Men det spelade ingen roll, stämningen var på topp och det skulle kunnat vara 11 000 personer till men det hade inte märkts för stämningen var redan på topp som sagt. I första halvlek vara lite fram och tillbaka fotboll men det var för det mesta Syrianska som hade boll och skapade chanser. De sista 10 minutrarna av första halvlek gick allt fel för göteborg och hemma publiken svor och skrek och buade ut sitt lag. 0-0 stod sig första halvlek och 2:a halvlek började som den första slutade folk skrek och buade. Men när tränare Olsson fått nog efter 55 minuter så byter han ut Tobias Sana som hade varit matchens absolut bästa spelare med hästlägnder. Han bytte samtidigt ut Andreas Drugge. In på planen kom Stefan Selakovic som inte spelat sedan mitten av Maj efter att ha burits ut på bår mot Halmstad (om jag inte minns fel) och de första minutrarna som "Sella" va på planen va inte så bra men när sedan i 68:e minuten när Syrianska målvakten Dwayne Miller fått rött kort så fick Sella chansen från straffpunkten. Det tog ända fram till 72:a minuten för Syrianska att byta målvakt, så spänningen ökade. De två officiella straffskyttarna Hannes Stiller och Andreas Drugge var båda utbytta, tredjevalet var då Tobias Hysen. Men eftersom att Hysen slått ihop med en spelare tidigare så ville han inte ta straffen. Det fanns bara en person kvar och det var Stefan Selakovic...han kommer tillbaka efter långt uppehåll på grund av skada och han lägger upp bollen och stegar upp sex steg, han trippar fram och hur säkert som helt så sätter han 1-0 till IFK Göteborg. Publiken trodde det skulle bli 1-0 när det började närma sig slutet men IFK ville annorlunda. Och efter Syrianskas utvisning så fanns det en massa nya och stora ytor på planen, och Stefan Selakovic tog det tillfället och dundrade in bollen med vänsterfoten. 2-0 var ett faktum och publiken levde livet på både ståplats och sittplats, och ingenting blev absolut sämre när Stefan Selakovic gör ett underbart nickmål i 90:e minuten 3-0 och 3 mål från Sella som var tillbaka. Snacka om lyckad comeback.