onsdag 13 juli 2011

I Fokus del 9 - Filippo "Pippo" Inzaghi














Filippo "Pippo" Inzaghi - Målgesternas man

Pippo föddes 9 Augusti 1973 i den Italienska staden Piacenza. Är ganska känd för sitt konstiga sett att fira sina mål. Det ser nästan ut som att han gör sitt första mål någonsin varje gång han gör mål för han visar en glädje som ingen annan visar och det är helt underbart att se på. Han startade sin karriär i den lokala klubben Piacenza. Men 1991 så fick han chansen i A-laget och spelade senare där melln åren 1991 och 1995, men mellan åren 92-93 så var han utlånad till Leffe och han var också utlånad till Verona mellan säsongen 93-94 efter det kom han tillbaka till Piacenza där han spelare yttligare en säsong innan han 1995 köptes till Parma. Han spelade bara en säsong i Parma och gjorde bara två mål på 15 matcher. Säsongen därpå skrev Pippo på för den Italienska klubben Atalanta där han också bara stannade i en säsong. I Atalanta gick det där emot mycket bättre och han fick näta 24 gånger på de 33 matcher han spelade för klubben. Efter en succe säsong i Atalanta så öppnade storklubben Juventus upp ögonen för Italienaren och inför säsongen 97/98 så skrev han på för klubben.
 
Juventus.

I Juventus så bildade Pippo Inzaghi ett riktigt stark och farligt anfall tillsammans med två fantastiska spelare. Dessa var den väldigt ikoniska Italienaren Alessandro Del Piero och det stora legendariska fransmannen Zinedine Zidane. Detta starka anfall skulle få göra en massa mål och under dessa år så va Juventus kanske ett av världens bästa lag. Man ville absolut inte möta dom för man visste på förhand att man va tvungen att ha ett riktigt stark försvar och så vidare. Detta fantastiska anfall skulle få hålla sig mellan åren 1997 och 2001 för 2001 skrev Pippo på för kanske en av historiens starkaste lag..Ac Milan. Han skrev på för Milan efter att ha fåt mindre och mindre speltid i Juventus som hade fått in Fransmannen David Trézéguet.

Milan.

Han hittade snabbt in i Milan och fick spela ganska mycket MEN Inzaghi drabbades av en knäskada och missade nästan hela första halvan av första säsongen för den röd svarta halvan av Milano. Men när han väll var tillbaka så var han mycket bra och bildade ett starkt anfall med Ukrainaren Andriy Shevchenko. Och de började snarast vinna titlar där ibland Champions League titeln 2003 efter att ha slagit Pippos gamla lag Juventus på straffar. Men också Coppa Italia och 2003/2004 års Scudetto. 2004 valde Milan att man ville ha kvar denna fräcka Italienare och man skrev på ett förlängt kontrakt. Nutid 2011 så spelar Pippo fortfarande i Milan men missade nästan hela säsongen på grund av skada, men som tur var så hade Milan andra bra anfallare så som Zlatan Ibrahimovic, Alexandre pato och Robinho. Man har ju också på andra halvan av säsongen värvat Antonio Cassano från Sampdoria som tyvärr senare åkte ur Serie A. och även att han har ryktats tillbaka till bland annat Juventus så stannar han nog även nästa säsong i Ac Milan.
Allt fokus från denna fantastiska spelare som absolut är en av mina största "Idoler" eller vad man säger, Jag gillar verkligen honom och även att Sir Alex sagt "That lad must have been born offside" så gör han även underbara drömmål och han kan fortsätta länge till även fast han börjar åldras lite. Men det var som sagt allt.

Ciao

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar