måndag 11 juli 2011

tillbakablick del 1 - Skandalen på Parken

Kommer ni ihåg skandalen på Parken?? som ledde till att Sverige vann matchen med 0-3 och tilldömts segern efter att en supporter sprungit in på planen och slagit den Belgiske Domaren. Elmander tog tidigt ledningen genom ett väldigt dåligt försvarspel då den danska försvararen nickade bollen till en helt ren Johan Elmander som enkelt kunde rulla in bollen bakom Sörensen. 2-0 målet var genialt då Petter Hansson skjuter in en frispark från hela 34 meter. Stenhårt går den rakt mot mål och den studsar lite lätt på den danska försvararen (Agger om jag minns rätt) som ställer målvakten totalt och 2-0 var ett faktum. Det blir också 3-0 i första halvlek då "Chippen" (Christian Willhelmsson) fintar av två danskar på högerkanten och slår in bollen till Elmander som hur elegant som helst klackar in bollen.När det bara var cirka 5 minuter kvar av Första halvlek så reducerar danskarna till 1-3 genom mål av Daniel Agger. Andra halvlek såg helt annorlunda ut och danskarna ägde svenskarna. Danskarna skulle också få göra mål och efter att Mellberg halkat i straffområdet så var det helt fritt fram för Jon Dahl Tomasson 2-3 och svenskarna blev allt mer nervösa. Och när det bara återstod 15 minuter av matchen så sätter backen Leon Hougaard Andreasen 3-3 och vändningen var fullbordad. klockan står på 90 minuter och Rosenberg ligger och drar sig av smärta i straffområdet, den assisterade domaren kallar till sig huvud domaren för att han har sett nått i straffområdet. Domaren talar med den assisterade i ca 10 sekunder sen springer han snabbt fram till Christian Paulson och visar honom det röda kortet. Och på reprisen så ser man att Christian Paulson delade ut ett knytnäveslag mot Marcus Rosenberg. Domaren pekar sedan på straffpunkten och Sverige tilldöms straff i matchens allra sista minut. Det är då allt händer, en dansk supporter springer in på planen och slår till den Belgiske domaren. Han väljer att tillkalla sig de andra domarna och väljer sedan att avbryta matchen. När alla spelare gått av planen så springer ytterligare två supportrar in på planen och efter lite övervägande av domaren och personal så tilldöms Sverige segern med 0-3.

jaja jag kommer iallafall ihåg det och några av er gör det också. det var allt från denna gång.