onsdag 6 juli 2011

I Fokus del 4 - Marco Di Vaio


Marco Di Vaio - Från förlorare till Vinnare


Tidiga Karriären.
 Marco Di Vaio började spela fotboll i sin hemstad Rom på den ljusblå sidan S.S. Lazio. Men 20 November 1994 gjorde han sin Serie A debut mot Padova.
Marco Di Vaio är också ganska känd för att ha gjort en Hitlerhälsning när han byttes ut under tiden i Lazio.


Juventus
Juventus vann loppet att Signera honom under sommaren (2002), genom att betala Parma 7miljoner Euro ( 2 miljoner Euro plus 50% rätt registrering av Brighi) för lånet. Men Di Vaio var aldrig riktigt i den form som han hade i Parma, främst på grund av den enorma konkurrensen om en plats i Juventus startelva. Han var på lån men skrev på permanent under sommaren 2003 för 14 miljoner Euro. Under tiden i Juventus lyckades han tillsammans med laget vinna Scudetton och nådde ända fram till Champions League finalen 2002/2003

Valencia
 På grund av att man åkte ut så tidigt i Champions League 2003/2004 så sparkade man sin tränare och Fabio Capello blev Juventus tränare. Han gjorde en massa ändringar och Di Vaio var snart utfryst. Då blev han köpt av Valencia för 10,5 miljoner Euro. Men Di Vaio lyckades inte heller i Valencia och gjorde bara 11 mål och efter att Valencia köpte in David Villa och Patrick Kluivert så fick Di Vaio bara starta en match under säsongen 2005/2006.
 
Monaco
I januari 2006 lånades Di Vaio ut till Monaco i Ligue 1 med chansen att göra affären permanent. Det gick bra under hans första säsong i Monaco med 15 matcher och 5 mål, men när Monaco värvade Jan Koller och Jérémy Menez så blev Di Vaio tredje valet och startade bara 6 matcher. 

Genoa
Den 22 januari 2007, efter ett misslyckande i Frankrike, så återvände Di Vaio till Italien för att spela med Serie B-klubben Genoa. Även nu började det bra för Di Vaio, men sen så hade han en konkurrens med Giuseppe Sculli och Marco Borriello och i sin tid i Genoa fick han bara starta 9 matcher.
 
Bologna
Den 21 augusti 2008 så skrev Marco Di Vaio på för dåvarnde nykomlingarna Bologna. Di Vaio var en positiv överraskning i Bologna säsongen 2008/2009 och gjorde inponerande 24 mål för klubben (som slutade på en 17:e plats i ligan). Di Vaio slutade på delad andraplats i skytteligan tillsammans med dåvarande genoasspelaren Diego Milito. När det visade sig att Bolognas nya ägare inför säsongen 2010/2011 inte hade några pengar till att betala ut spelarnas löner så stallde Di Vaio upp och betalade från egen ficka till de yngre spelarna.

Ja det var allt för denna gången hoppas ni kan lite mer om Marco Di Vaio nu efter detta.

Ciao

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar