måndag 18 juli 2011

I Fokus del 10 - Carlos Alberto Tévez























Carlos Alberto Tévez - The Knight Of Manchester
 
Carlos Tevez föddes den 5:e Februari 1984 i Argentinas huvudstad Buenos Aires, Han växte upp i ett av de allra farligaste områdena vid namn "Ejército de los Andes" eller "Fuerte Apache" som det också kallas, det är förövrigt därför han har fått smeknamnet "Apache". Carlos har förövrigt ett stort ärr som sträker sig från höger öra ner till bröstkorgen. Ärret fick han som treåring då han fick en bränskada av tredje graden samt att han fick intensivvård i nästan två hela månader. När Tevez senare skrev på ett kontrakt med den Argentinska storklubben Boca Juniors så erbjöd dom sig att betala för en operation som skulle dölja ärret, men fick ett starkt nej av Carlos som då var tonåring och sade "Att ärret är en del av mig och det kommer det alltid att vara, jag kanske inte vinner en skönhetstävling men jag ska bli bäst i världen på fotboll" Han debuterade som 17 åring för Boca Juniors och han skulle stanna där i hela fyra säsonger. Han blev väldigt populär och 2003 vann han "El rey de America" som på ren spanska skulle betyda "Kungen av America" men i detta fallet betyder det "Sydamerikas bästa fotbollsspelare"

Corinthians
 Efter fyra år i Boca Juniors så skrev han på för den Brasilianska klubben Corinthians. Han såldes för en summa på 180 miljoner kronor som då blev köprekord i Sydamerika. Det finns inte så mycket att berätta om hans tid i Corinthians men det som jag vet var att det gick väldigt bra för Tevez i klubben han blev lagkapten och det ledde faktiskt till att Corinthians vann ligan den säsongen. Men tiden i Corinthians blev kortvarig för redan efter en säsong så öppnade den Engelska londonklubben West Ham United upp ögonen för Tevez och han såldes också dit.
 
West Ham United.Den 31:a Augusti 2006 så bekräftade Tevez tillsammans med landsmannen Javier Mascherano att de båda var Officiellt klara för klubben. Övergångssumman ska ha legat på 12 miljoner pund vardera men mer vet man inte. Han gjorde sin debutmatch i en 1-1 match mot Aston Villa den 10 September 2006. Han gjorde sin första start för West Ham i en 3-0 seger över Brighton & Hove Albion i Den Engelska FA Cuppen. Han gjorde dock sitt första mål för West Ham i ett Londonderby mot Tottenham den 4 Mars 2007, Han gjorde förövrigt 7 mål under säsongen 2006/2007. Men efter en liten svängig säsong i West Ham så lånades han 2007 ut till Storklubben Manchester United. Han skulle spela 2 säsonger där på lån.
 
Manchester United.Som sagt så lånades Teves 2007 ut till den stora mästarklubben Manchester United. Där han skulle bilda ett väldigt starkt anfallsvapen med Wayne Rooney, Man hade också den riktigt farliga Cristiano Ronaldo i klubben och med ett anfall med Carlos Tevez, Wayne Rooney och Cristiano Ronaldo så kan det ju absolut inte gå dåligt. Och det gjorde det inte heller. För säsongen 2006/2007 så var Tevez involverad ganska mycket i Uniteds lag som det året skulle få vinna sin 16:e ligatitel. Säsongen därpå 2007/2008 för att vara exakt, så vann Manchester United återigen ligan och ligatitel 17 var ett faktum. Nu var man bara 1 ligaseger ifrån Liverpools rekord på 18 ligatitlar. 2007/2008 va också ett bra år för United ute i Europa för man hamnade i Moskva och Champions League final mot ligarivalerna Chelsea. Matchen skulle bli riktigt intressant men efter 120 spelade matchminuter och en massa straffar så klev Anelka fram till straffpunkten, Han missade eller Van Der Sar räddade den och Manchester United var Champions of Europe åter igen. Men när United 2009 köpte anfallsstjärnan Dimitar Berbatov från Tottenham så fick helt enkelt inte Tevez plats och såldes då till Stadsrivalerna Manchester City.
 
Manchester City

I Juni 2009 så skrev Carlos Tevez som sagt på för Manchester City. Han fick också ett bud från Liverpool men han tackade nej för att han inte ville gå till en rival till Manchester United (LOL han gick till City...IRONI) I City gick allt bara uppåt och han blev snabbt lagets skyttekung. Han gjorde mål och han kämpade glatt för klubben. Och under sin första säsong för klubben så gjorde han hela 23 mål på 35 ligamatcher och har slagits för skytteligan varje år sen han kom dit. Men Tevez fick ångest och började smutskasta inte bara Manchester City och Manchester United utan också hela staden Manchester, då han hade bland annat sagt att det är en jävla skitstad och att man inte bor här frivilligt och i skrivande stund (18:e Juli 2011) så ser det faktiskt ut som att han kommer återvända till den Brasilianska klubben Corinthians.
 
japp det var all Fokus från denne fantastiske sydamerikan, så vi ses nästa gång.
ciao

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar