söndag 17 juli 2011

SKRÄLLEN: Japan Vinner VM-Guld...aa ni hörde rätt JAPAN.

Första halvlek slutade 0-0 som var lite svängig men detta var ändå USAs match och Alex Morgan eller Alexandra Morgan om ni så vill satte 0-1 väldigt snyggt efter en otroligt vacker löpning som hon gjorde så fick hon en långboll och det var bara att ta emot och dra till så stod det 0-1 som sagt. Och USA hade matchen och spelade ut Japanerna man bjöd inte på något fram tills klockan stod på 79:e minuten efter ett ganska dåligt försvarspel och Japanen Aya Miyama sätter 1-1. Japanerna var nästan direkt efter 1-1 målet väldigt nära på att sätta 2-1 men så blev aldrig fallet. 1-1 stod sig matchen ut och det blev förläggning. I förläggningen vare absolut USA som ville mest och man pressade ner japanerna som blev allt tröttare och tröttare, Men Japanerna hade en del bra kontringslägen men man va som sagt för trötta att göra nått åt det helt enkelt. Och den Amerikanska målvakten Hope Solo hade nästan ingenting att göra under den första halvan av förläggningen. OCH I DEN 103:e minuten så sätter giganten Wambach som är lite utav USAs Zlatan 1-2 till USA och vilket kramkalas det blev nere hos Pia Sundhage. Början av andra halvan däremot så vare Japanerna som hade bollen och spelade runt och så fort USA fick boll så blev det att spela runt den och man hade nästan inga planer på att anfalla för ytterligare mål. Sen vet inte jag vad som hände för jag bytte kanal för att se How i me......skojja vem fan byter kanal under en VM Final. Japan fortsatte att rullade boll men hittade inte direkt några lägen till att hitta luckor på USA men dom hade faktiskt en riktigt stor möjlighet i 111:e minuten efter ett riktigt uselt försvarspel men man slarvade bort det läget också. Man hade också ett riktigt stort läge i 116:e minuten när SAWA KLACKADE på "Zlatan Style" i mål och 2-2 var ett faktum så UNDERBART det måste kännt för delvis Sawa men också för hela Japan. I den 120:e minuten så tacklade Azusa IWASHIMIZU ner Alex Morgan som skulle leda till ett rött kort och frisparken var i ett underbart läge men USA tabbar bort Frisparksläget och Straffar skulle få avgöra det hela. SPÄNNANDE VA?? (Haha) För USA finns BARA att vinna och Japan kan vinna ett historiskt VM Guld men man är nog nöjda i vilket fall. Straffar nu och USA Missade sina 3 första och Guldet är Japans.

JAPAN VINNER VM_GULD VILKEN SKRÄLL!!! Eller ja liten skräll iallafall man varnade för Japan innan turneringen och se på fan dom går och vinner. Hoppades personligen på USA bara för att VMs snyggaste spelare HOPE SOLO Spelar där men aja ALL CREED till Japan som verkligen har kämpat och slagit ut ...lyssna nu TYSKLAND I kvarten....SVERIGE i semifinalen och USAAAA i finalen 3 av världens absolut bästa lag har man lyckas slå ut och nu äre Japan som står högst upp på pallen. Grattis Japan till Guldet och Grattis Pia och USA till ett riktigt bra VM. Underbart.