fredag 8 juli 2011

I Fokus del 6 - Fernando Torres
















Fernando Torres - Det vuxna barnet
 
Fernando Torres vars hela namn är Fernando José Torres Sanz föddes den 20 Mars 1986 i den spanska huvudstaden Madrid. och han började spela fotboll vid 10 års ålder i ett lag vid namn Rayo 13. Han var väldigt imponerande, och den ena Madridklubben Atlético Madrid öppnade ögonen för honom och värvade Torres. 1998 så skickade Madrid ett U-15 lag som Torres tog plats i till en cup som hette Nike Cup Europe där man mötte lag som Real Madrid, Barcelona, AC Milan, Manchester United och Juventus. Atlético Madrid gick faktiskt och vann hela turneringen med Fernando som lite utav en frontfigur. Torres blev senare på året framröstad till världens bästa fotbollsspelare för sin årsgrupp. I slutet av säsongen 2000/2001 så fick "El Niño" (som han kallas) debutera för A-laget och det första målet kom i en match mot Albacete i Juni 2001. Torres spelade allt som allt 214 matcher och gjorde 82 mål för klubben. 2007 såldes Torres vidare till den klassiska klubben Liverpool i den Engelska Preimier League.

Liverpool
Som sagt så skrev El Niño på för Liverpool inför säsongen 2007/2008. Affären blev officiell under en presskonferens den 4 Juli 2007 och Liverpool betalade 20 miljoner pund för den fantastiska spanjoren. Torres lät Liverpool välja nummer åt honom och Liverpool var väldigt glada att ge Torres deras nummer 9 som tidigare burits av fantastiska spelare som Robbie Fowler och Ian Rush. Han debuterade med klubben i en träningsmatch mot det tyska Werder Bremen, men hans ligadebut gjorde han mot Aston Villa och var bland annat inblandat i det första målet. och efter hela 24 mål så slog han Ruud Van Nistelrooys tidigare rekord i mål på debutsäsongen som var 23. Torres gjorde 24 mål men slutade ändå tvåa i skytteligan. Och för att sammanfatta hans första säsong i England så gjorde han 33 mål på 46 matcher och det är riktigt bra. 26 Januari 2011 så spelade Torres sin sista match för Pool och den 31 Januari 2011 skrev han på för London klubben Chelsea.

Chelsea
Den 31 Januari 2011 så blev Fernando Officiellt klar för storklubben Chelsea. Han blev klar för Chelsea 1 minut (23:59) innan transferfönstret stängde, Torres kostade Chelsea 50 miljoner pund som motsvarar 517 Miljoner svenska kronor. Han skrev på ett kontrakt för 5,5 år. Och ironiskt nog så var hans debut match i Chelsea mot hans gamla klubb Liverpool...Snacka om äkta humor. Han möttes absolut inte av vackra ord från Liverpool fansen och dom var långt ifrån tacksamma för det han gjort mot klubben. Fansen brände till och med tröjor med Torres namn på och han fick på arenan mötas av ord som "Scum" och "traitor" med mera. Torres fick starta matchen men byttes efter en väldigt svag insatts ut i den 68:e minuten då han möttes av en massa buu-rop från Liverpool fansen men Chelsea va nöjda med affären och försökte därför överrösta buu-skriken med Applåder. Liverpool vann förövrigt matchen med 1-0 efter mål av deras nyförvärv Raul Meireles. Torres gick mållös i hela 13 matcher för klubben och Chelsea fansen blev allt mer tvivelfulla på deras nya anfallare. Men efter många om och men så gjorde äntligen Torres mål i en match mot West Ham United och jag såg förövrigt matchen på datorn och jag har nog aldrig i hela mitt liv sett någon vara så glad någonsin för att ha gjort mål i fotboll. Men det var verkligen vackra scener och hela...då menar jag hela laget sprang ner till hörnflaggan och kastade sig över Torres, så det nästan ut att man hade vunnit VM, men det var som sagt väldigt vackra scener och jag kan nog bara drömma om hur Torres kände sig i det ögonblicket.

Det var all fokus från Fernando Torres och jag hoppas ni kan lite mer om denna fantastiska spanjor. Hare gött

Ciao


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar