tisdag 19 juli 2011

I Fokus..och då menar jag Fokus hon är ASSNYGG...del 11 - Hope Solo



Hope Solo - Amerikas egen Superstar
 
Hope Solo föddes den 30:e Juli 1980 i Richland, Washington. Hon är USA absolut bästa fotbolls målvakt på damsidan...eller ja USA odlar inte precis bra herr-målvakter heller men aja. Hope spelade i Three-Rivers Soccer Club i Tri-Cities. som forward vid Richland High School. Hon gjorde allt som allt 109 mål som ledde hennes lag til ligasegern 3 år i rad under åren 1996 - 1998. Hon vann också Stat-mästerskapen det sista året. Hon blev tilldelad Parade All American. vid the University of Washington två gånger. Men Solo bytte plötsligt till en målvakts position och blev senare lagets "All time leader" på Straffar, räddningar och goals-against average... (Är inte helt 100 på vad det sista där betyder men aja ;) ) Efter hennes College karriär så draftades hon till Philadelphia Charge. Året var 2003. 2004 så skrev hon på för Kopparbergs/Göteborg FC i Göteborg (...duh) Efter en säsong i Sverige och Göteborg så skrev hon på för den franska storklubben Olympique Lyonnais eller Lyon om ni så vill. och efter några år där så blev hon den 16 September 2008 draftad till Saint Louis Athletica i WPS fördelning av nationella gruppmedlemmar. Men gick inte dit förens 2009. Säsongen började nämligen inte förens i April 2009. hon släppte in sex mål de första fyra matcherna och efter de fyra matcherna så tabelläget utt som följande i 0-2-2 och för er som inte förstår det så betyder det 0 Vinnster, 2 Oavgjorda och 2 Förluster. Men trots allt en trög start så släppte hon bara in åtta mål på de följande tretton matcherna, Solo blev sedan nämnd till WPS Goalkeeper of the Year. Men under säsongen 2010 så skrev hon på för ett annat WPS lag vid namn Atlanta Beat. Man stannade bara där säsongen ut och nu 2011 så har hon skrivit på kontrakt med magicJack. Om vi avslutar med klubbarna där så ska jag berätta lite om landslaget också.

Landslag.
Hope Solo spelade i ganska många U-landslag innan man år 2000 blev uttagen i det stora A-laget. I April 2000 så fick hon spela sin debutmatch och i den matchen fick hon faktiskt hålla nollan då hon och USA vann med 8-0 över Island. Hon blev senare 2004 uttagen till OS-laget till OS i Athen 2004, men tyvärr så åkte hon bara med som reserv målvakt. Hon blev inte första målvakt förens 2005 då hon faktiskt höll ganska många nollor för landet. n gån lyckades hon hålla nollan i 1,054 minuter och jag är inte nån Einstein direkt men jag tror det är cirka 11 matcher och 64 minuter på ett ungefär...(*Host.. EXAKT...Host*) men som bröts i en 4-1 vinst över Frankrike

2007
Hon var första målvakt under VM 2007 i China eller Kina eller hur de där Chipp Chopparna stavar det. hon släppte in 2 mål på 4 matcher och då räknar vi med straffar från Sverige, Nigeria och England. Och allt gick som det skulle men när USA skulle spela semifinal mot Brasilien så bänkade coachen Greg Ryan henne i hopp om att veteran målvakten Briana Scurry skulle göra det hela bättre (även fast Solo hade lekt sig igenom turneringen) och allt slutade sedan med att USA fick stryk med hela 4-0...hehe undra va coach Ryan tänkte i det läget och undra vad som hade hänt om Hope Solo fått stå i den matchen.

2008
Den 23:e Juni 2008 var det annonserat att Hope Solo skulle få bli förstamålis under OS i Beijing ellerPeking om ni så vill och för er som sover på Geografi lektionerna så ligger det såklart i Kina. Briana Scurry fick inte ens plats i laget och kanske...men bara kanske var det för hennes kassa insats i VM 2007. Man gick ända till final där man återigen fick möta Brasilien som hade nästan exakt samma lag och se på Fan Hope Solo fick stå finalen och höll nollan USA vann med 1-0 efter förläggning och USA fick ta ett kärt OS Guld och de fick också sin Revanch mot Brassarna som året innan lekt hem VM Guldet mot USA.

2011
Ja många av er såg väl antagligen eller har åtminstone läst om årets VM som spelade i Tyskland? USA var dominanta och tog seger efter seger...(förutom mot Sverige...ÄGDA) och man lyckades också ta sig till final där man förvånadesvärt mötte Japan. Och ja man ska ju aldrig säga att nått är klart innan domaren blåser men jag slår nästan vad om Amerikanskorna trodde att det skulle bli en lätt match men Icke sa Nicke. USA drevs till Straffar även fast man hade ledningen två gånger med 1-0 och 2-1 och på straffarna gick det rent åt...(förlåt att jag svär nu) Helvete. USA missade 3 av sina 4 straffar va tagna och Japan behövde bara 4 av 5 för att avgöra allting, och den svenska Coachen Pia Sundhage får tyvärr vänta på sitt VM guld och vem vet hon kanske tar det med det svenska landslaget framöver...vem vet...vem vet.
Jaa det var allt från denna gång, blev lite annorlunda delvis med texten och allt men för er som kanske inte fattat det så är Hope Solo en kvinna, men kvinna/man människa som människa liksom och om jag ska vara ärlig så är Hope solo en av de absolut bästa jag sett och då räknar jag in männen också, men som sagt det var allt från denna gång ses nästa gång

ciao
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar